wtorek, 18 września 2012

Muffinki z jagodami i białą czekoladą

Składniki:
1 szklanka mąki pszennej
1/3 szklanki cukru pudru
1 jajko
50 g roztopionego masła
100 ml mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
150 g jagód
80 g białej czekolady posiekanej


Przygotowanie:
Piekarnik nastawić na 200° C (z termoobiegiem 180° C). Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól wymieszać. Jajko wymieszać z masłem i mlekiem. Dodać suche składniki, oczyszczone jagody i czekoladę, wymieszać tylko do połączenia się składników. Ciasto powinno być lekko grudkowate. Ciasto przelać do formy na muffinki i piec ok. 20 min, aż wierzch będzie złoty i chrupiący.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz