Składniki:
375g średnich królewskich krewetek
1 jajko
pół łyżeczki pieprzu cytrynowego
1 łyżka płatków cebulowych
1 młoda cebula, posiekana
8 kromek białego chleba
Przygotowanie:
1. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Dwie blachy wyłożyć folią aluminiową.
2. Krewetki obrać i oczyścić z wnętrzności. Do miski włożyć krewetki, przyprawy, cebulę i płatki cebulowe oraz wbić jajko. Miksować aż masa będzie gładka. (około 30 s)
3. Chleb posmarować przygotowaną masą. Odkroić skórkę; każdą kromkę pokroić na 4 trójkąty i ułożyć je na przygotowanych blachach. Piec 15 minut, aż będą złote i lekko urosną. Podawać na ciepło.
oj krewetek to bym nie jadła... :)
OdpowiedzUsuńA ja dziś mijałam półeczkę z krewetkami w Almie.:D Tak bym zjadła..:D
OdpowiedzUsuńUwielbiam kretwetki :) z przyjemnością spróbuję wykonać :p
OdpowiedzUsuńDodaję do obserwowanych i zapraszam do siebie :)
http://ksiazkowy-kacik.blogspot.com/
Uwielbiam krewetki. A ten przepis brzmi przepysznie ;)
OdpowiedzUsuń