Składniki:
2 szklanki mąki
szklanka cukru pudru
5 dag. margaryny
jajo
1/2 szklanki mleka
2 łyżki miodu
łyżeczka proszku do pieczenia
Polewa:
20 dag margaryny
2 łyżki kakao
szklanka cukru
3/4 szklanki mleka
20-25 dag wiórków kokosowych
Wykonanie:
Margarynę utrzeć z cukrem i wciąż ucierając dodać jajo, miód, mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na prostokątną blachę, upiec w 180 stopniach przez pół godziny. Po wystygnięciu pokroić ciasto w kostkę ( około 2-2 cm. ) .
Polewa:
Mleko, margarynę i cukier rozgrzać w garnku, dodać kakao i gotować około 5 minut , po ostygnięciu polewy zanurzać w niej kostki ciasta a następnie obtaczać w wiórkach kokosowych .
Przepis zapowiada się apatycznie :-)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis, zjadłabym.:D
OdpowiedzUsuń